Tenda AC23 AC2100 WiFi Router Review

Tenda AC23 Smart WiFi Router – Dual Band Home Router (hingga 2033Mbps), 4×4 MU-MIMO, hingga 1,400 kaki persegi kawasan kawalan ibu bapa (AC2100)

Tenda AC23 adalah penghala WiFi dual-band Gigabit yang dibangunkan khas untuk bangunan depan akses Internet berkelajuan tinggi.

Menyokong 802.11ac Wave2 dan memberikan hingga 2033Mbps (2.4GHz: 300Mbps, 5GHz: 1733Mbps) untuk prestasi internet optik terbaik.

Berbanding dengan penghala MU-MIMO 3X3 standard, ia dikuasakan oleh MU-MIMO 4X4 dalam jalur 5GHz, yang memberikan liputan WiFi yang lebih luas dan kelajuan WiFi yang lebih cepat.

Dilengkapi dengan port Gigabit penuh yang menyokong lebar jalur sehingga 1000Mbps.

Pemproses 28 nm 1 GHz dilengkapi dengan pemproses 500 MHz. Reka bentuk dua teras mempercepat proses dan memastikan operasi yang lebih baik.

AC23 mempunyai antena 7 * 6 dB luaran, yang menampilkan prestasi dan penembusan dinding.

Keperluan sistem: Microsoft Windows 98SE NT 2000 XP Vista, Windows 7 Windows 8 / 8.1 / 10 atau MAC OS NetWare UNIX atau Linux.

Antena 7 * 6dBi luaran dapat memberikan isyarat WiFi yang lebih baik
Dengan antena 7 * 6 dB luaran dan empat aliran data 5GHz, AC23 memberikan liputan WiFi yang lebih baik dan isyarat WiFi 5GHz yang lebih baik.

Satu nama, dua huruf
Gunakan penggabungan jalur dua untuk menggabungkan 2.4GHz dan 5GHz ke dalam satu SSID dan pilih isyarat pintar 5GHz.

Isyarat pintar yang lebih baik untuk pembentukan rasuk
Sambungan 5 GHz menyokong pembentukan bahagian dominan + resesif. Ia dapat mengenali kedudukan akhir, meningkatkan isyarat WIFI secara bijak dan menjadikan isyarat lebih stabil.

Reka Bentuk & Penampilan

 

Menganalisis bahagian belakangnya, kita dapat melihat bahawa ia mengandungi input LAN, port IPTV dan output ganda, selain pin pengecasan 5Vlt, ia mempunyai saluran udara untuk menyejukkan peranti dan input internet USB. Di bahagian bawahnya, ia memiliki reka bentuk berlubang untuk memungkinkan penyejukan yang lebih baik, yang disebut penyejukan pasif, kerana kerana penggunaannya yang kuat, penghala biasa biasanya mencapai suhu tinggi yang menghasilkan kegagalan dari masa ke masa dalam peranti.

Setelah itu, Tenda AC23 Router, selain dari keindahan dalam reka bentuk, menghadirkan Aplikasi sendiri untuk telefon bimbit, yang memungkinkan kita menetapkan parameter, memantau dan mengendalikan Router kami dari peranti mudah alih kami. Ringkasnya, produk ini mempunyai reka bentuk yang ringkas dan elegan.

Tenda AC23 AC2100 WiFi Router Review

Sokongan IPV6
IPV6 tidak mengubah alamatnya ketika melayari internet, yang dapat memendekkan masa pemindahan data untuk peranti dan pelayan dengan akses internet, masa tunda yang lebih pendek dan permainan yang lebih menarik!

Pemproses dwi teras
CPU 28 nm 1 GHz dengan pemproses 500 MHz, reka bentuk dua teras mempercepat pemprosesan dan memberikan operasi yang optimum

Kawalan Kelayakan
AC23 memintas keselamatan rangkaian tradisional dan menyediakan fungsi seperti kawalan ibu bapa, kawalan akses, dan pelayan VPN

 

Spesifikasi

  • Prestasi WLAN pantas: Menyokong teknologi Wave2 802.11ac dan menyediakan kelajuan WLAN hingga 2033Mbps (2.4GHz: 300Mbps, 5GHz: 1733Mbps) untuk prestasi serat terbaik
  • Disyorkan untuk 25 hingga 35 peranti: penstriman video yang boleh dipercayai, permainan, penyemakan imbas web, IPTV, rangkaian rumah pintar. Gunakan aplikasi Tenda Wi-Fi untuk mengkonfigurasi dan mengurus rangkaian rumah jauh dengan mudah.
  • MU-MIMO 4×4 untuk jalur 5GHz: MU-MIMO 4×4 dalam jalur 5GHz memberikan liputan WiFi yang lebih luas dan kelajuan WiFi yang lebih pantas daripada router tradisional dengan teknologi MU-MIMO 3X3.
  • Penguat Isyarat Bersepadu: Gunakan jalur 2.4GHz dan 5GHz AC23 untuk meningkatkan penembusan dan memperluas liputan WiFi.
  • Antena luaran 7 * 6dBi: Dengan antena luaran 7 * 6dBi dan empat aliran data 5GHz, AC23 dapat memberikan isyarat WLAN jarak jauh dan 5GHz yang lebih baik.

Bagaimana memasang penghala ini di rumah anda?

Pemasangan Tenda AC23 sangat mudah. Kami telah mengalami konfigurasi awal Tenda AC23 melalui aplikasi mudah alih dan laman web PC; kedua konfigurasi ini dapat diselesaikan dalam dua langkah, dan dapat diselesaikan dalam satu minit atau bahkan 30 saat. Setelah menyambungkan penghala ke bekalan kuasa dan kabel rangkaian, anda boleh menyambung ke AC23 menggunakan Wifi atau kabel rangkaian pada PC. Selepas itu, kaedah pemasangan biasa bermula; yang perlu anda lakukan ialah memasukkan nombor 192.168.0.1 di bar alamat penyemak imbas untuk memasukkan tetapan penghala ini.

Sistem AC23 secara automatik akan mengesan kaedah akses Internet pengguna untuk pertama kalinya dan kemudian menetapkan nama dan kata laluan Wifi untuk menyelesaikan konfigurasi. Sekiranya keseluruhan proses konfigurasi itu pakar, ia dapat diselesaikan dalam 30 saat. Sebelum menggunakan aplikasi Tenda Wifi untuk mengkonfigurasi penghala wayarles anda, anda mesti menyambungkan Wifi telefon anda ke Tenda AC23. Setelah membuka aplikasi, sistem juga akan secara automatik menentukan lingkungan Internet pengguna dan, setelah menetapkan mod Internet, tetapkan nama dan kata sandi Wifi untuk menyelesaikan konfigurasi.

monalizavlog

View all posts

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *