Tips untuk Membeli Laptop Refurbished

Beli Laptop “REFURBISHED” Bagus Atau Tidak?

Terdapat banyak sebab mengapa orang berminat membeli laptop yang telah diperbaharui. Seseorang mungkin telah mengetahui bahawa laptop yang diperbaharui dapat menandingi dan bahkan melebihi prestasi model baru yang setanding. Satu lagi kemungkinan terdapat banyak laptop diperbaharui yang diperakui dari jenama terkenal hari ini seperti Apple, Dell, HP dan Lenovo. Sekiranya anda masih ragu-ragu, pastikan terlebih dahulu membaca artikel kami mengenai kelebihan membeli laptop yang diperbaharui.

Adakah anda sudah bersedia untuk mula memanfaatkan semua kelebihan laptop yang diperbaharui? Adakah anda ingin membeli, tetapi tidak tahu mahu bermula dari mana? Sekiranya anda telah menjawab ya untuk salah satu daripada soalan ini, maka anda telah sampai di tempat yang betul.

1. Beli dari Penjual yang Mempunyai Reputasi Baik
Membeli komputer riba yang telah diperbaharui (dan komputer yang diperbaharui lain) dari penjual yang terkenal adalah satu tip yang sangat berkesan. Dengan menggunakan sumber yang bereputasi baik, anda boleh yakin bahawa anda akan menerima laptop yang diperbaharui yang dapat berfungsi dengan spesifikasi yang anda inginkan.

Bagaimana anda dapat mengenal pasti penjual komputer yang diperbaharui yang terkenal dari mereka yang bukan? Kaedah yang mudah dan berkesan adalah dengan memeriksa perakuan dan perkongsian penjual.

2. Cari Syarikat yang Menawarkan Jaminan Lengkap

Pengubahsuaian yang baik akan memberikan jaminan produk mereka. Walau bagaimanapun, perlu meluangkan masa untuk membaca cetakan kecil, dan periksa perincian seperti jika jaminan diberikan oleh pengeluar, atau pihak ketiga. Periksa juga tempoh jaminan yang ditawarkan, malah yang paling komprehensif tidak akan membantu sekiranya sudah habis masa berlakunya.

3. Bandingkan Harga Komputer Riba yang Diperbaharui

Dengan semua pengawasan terhadap pembelian syarikat hari ini, tidak perlu dikatakan bahawa ketika membeli laptop yang diperbaharui, anda harus selalu melakukan pemeriksaan harga dengan model baru yang setanding. Ini akan membantu anda membenarkan pembelian kepada mereka yang memerlukan persetujuan anda.

Sekiranya perbezaan harga sepertinya tidak seperti yang anda mahukan, mengapa demikian? Adakah laptop yang diperbaharui mempunyai modifikasi tambahan untuknya, seperti peningkatan memori atau peningkatan penggunaan? Adakah harganya termasuk jaminan baru dan / atau lebih lengkap? Kadang kala anda akan mendapat tambahan-tambahan daripada membenarkan harga laptop yang diperbaharui, tetapi jika mereka tidak, masa untuk terus bergerak.

4. Bandingkan Prestasi Laptop yang Diperbaharui dengan Model Baru yang serupa

Semasa membeli komputer yang diperbaharui, terutamanya laptop, bandingkan laptop yang anda beli dengan model baru yang setanding. Bagaimana mereka saling bersaing dari segi prestasi dan ciri? Ini akan membantu anda menentukan sama ada laptop yang diperbaharui memenuhi keperluan atau keperluan khusus yang anda cari.

Sedia untuk membeli?

Membeli komputer yang diperbaharui, terutamanya laptop, boleh menjadi proses yang agak menakutkan bagi mereka yang belum pernah membeli barang yang diperbaharui sebelumnya. Mudah-mudahan 4 tips yang dimaklumkan ini telah menambahkan sedikit keyakinan untuk mengatasi keraguan yang berlanjutan yang anda miliki semasa membeli yang diperbaharui.

Seperti semua pembelian, akal sehat adalah aset terbesar anda. Oleh itu, semasa mencari komputer riba yang diperbaharui, jika anda menggabungkannya dengan pengetahuan produk tertentu, anda mungkin lebih mudah mencari tawaran yang tepat! Adakah anda sudah bersedia untuk memulakan carian anda? Sekiranya demikian, anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk meneroka pelbagai jenis laptop yang telah diperbaharui.

Abe Cerah ada kongsikan 4 Tips berbeza yang anda kena tahu sebelum beli Laptop 2nd Hand atau Refurbished. Semoga bermanfaat. Sila share kepada kawan-kawan anda.

Laptop Refurbished Kegunaan Student (Rekemen) :

Infotech : https://invol.co/cl1xbu1

My10Sen : https://invol.co/cl1xbuk

APR (Highly Recommended) : https://invol.co/cl1xbvl

monalizavlog

View all posts

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *