5 Monitor TERBAIK untuk Gamers Pada Tahun 2020!

Tips Memilih Monitor Untuk Gaming - Penjelasan Tipe Panel Monitor, PPI dan sebagainya — Legion Noob ID

Monitor permainan baru bukan sahaja dapat meningkatkan pengalaman permainan anda bahkan menjadikan anda pemain yang lebih kompetitif. Tetapi memilih monitor terbaik untuk anda boleh membingungkan, terutama ketika memutuskan spesifikasi apa yang paling penting seperti resolusi, kadar penyegaran, atau masa respons. Pilihan utama kami adalah Asus Rog Swift PG35VQ kerana paparannya yang sangat baik dan mempunyai teknologi G-Sync.

Kami telah mengumpulkan koleksi monitor permainan terbaik untuk membantu anda mencari tambahan yang tepat untuk PC permainan atau komputer riba permainan anda. Mereka menawarkan teknologi terkini dan terhebat, dari resolusi 4K hingga G-Sync dan kadar penyegaran pantas, semuanya dengan harga hebat.

Best gaming monitor: Asus Rog Swift PG35VQ

Mengapa anda harus membeli ini: Salah satu pilihan terbaik untuk prestasi permainan, HDR, dan teknologi G-Sync.

Untuk siapa: Gamer PC yang mahukan teknologi canggih dan mampu membayarnya.

Mengapa kami memilih Asus Rog Swift PG35VQ:

Paparan berjenama Republic of Gamers dari Asus adalah salah satu modelnya yang paling bercita-cita tinggi, dilengkapi dengan ciri-ciri untuk mendorong kualiti paparan sejauh mungkin. Panel 35 inci besar dan melengkung untuk perendaman yang lebih baik dan mempunyai kadar penyegaran 200Hz berpotensi dan masa respons 2ms – ditambah dengan kecerahan maksimum 1,000 nits dan Full Array Local Dimming (FALD) untuk sokongan HDR yang kuat dan bernuansa. Resolusi ini berukuran 3440 x 1440 – versi ultrawide dari tempat manis permainan 1440p yang lebih biasa. Terima kasih kepada pembuatan Quantum Dot, warna dan kontras juga sangat baik, sementara perisian Asus ’Eye Care membantu mengurangkan cahaya biru yang menjengkelkan untuk sesi permainan yang lebih lama.

Bersama dengan paparan yang sangat baik, monitor Asus ini juga dilengkapi dengan dudukan berkualiti tinggi, menawarkan pilihan penyesuaian kemiringan, putar, dan ketinggian yang hebat sehingga anda dapat menggerakkan layar ke tempat yang anda inginkan dan pada sudut apa pun yang anda pilih.

Pelabuhan merangkumi HDMI 2.0, DisplayPort 1.4, dan beberapa sambungan USB-A 3.0. Terdapat juga unjuran pencahayaan ambien RGB yang dapat diselaraskan dengan komponen lain untuk menunjukkan dan meningkatkan perendaman periferal.

Perlu diingat bahawa ia adalah monitor G-Sync yang direka untuk GPU Nvidia, jadi keserasian pemeriksaan semula adalah penting. GPU siri 3000 RTX generasi baru sangat sesuai untuk Asus Rog Swift PG35VQ.

Best 4K gaming monitor: Acer Predator X27

Mengapa anda harus membeli ini: Ini adalah monitor 4K G-Sync 27-inci dengan kadar penyegaran 144Hz.

Untuk siapa: Gamer PC yang memerlukan monitor pantas untuk memadankan rig permainan monster.

Mengapa kami memilih Predator X27:

Walaupun monitor Predator secara konsisten menjadi beberapa monitor 4k terbaik untuk permainan, X27 27 inci benar-benar tidak berfungsi untuk menawarkan paparan hebat yang lengkap dengan G-Sync, HDR, dan layar yang dapat anda overclock hingga penyegaran 144Hz menilai dengan sambungan yang betul. Kami juga sangat kagum dengan kecerahannya hingga 1,000 nits, dan ujian kami juga menunjukkan ketepatan warna yang kuat pada gamut yang luas.

X27 juga memastikan bahawa anda mempunyai akses ke semua port yang mungkin anda perlukan, termasuk dua hilir USB-A 3.0, USB-A 3.0 hulu, USB-B, HDMI, dan DisplayPort – walaupun sayangnya tidak ada USB-C. Joystick dan butang menu, yang terletak di bahagian belakang monitor, membolehkan anda membuat penyesuaian dan menghidupkan mod seperti Dark Boost untuk menyesuaikan pengalaman anda.

Sekiranya resolusi penting bagi anda, Predator X27 menawarkan pengalaman 4K tanpa terlalu banyak memberikan kadar refresh dan spesifikasi permainan utama yang lain, menjadikannya pilihan yang sangat baik.

Best budget gaming monitor: Samsung CRG5

Mengapa anda harus membeli ini: Ini adalah paparan 144Hz, 1080p dengan kelengkungan cantik dan sokongan FreeSync 2. Anda akan sukar menandingi harga ini.

Monitor Gaming Samsung CRG5 24-inci

Untuk siapa: Pemain dengan bajet yang masih mahukan banyak ciri.

Mengapa kami memilih Samsung CRG5:

Sungguh mengagumkan sejauh mana teknologi monitor telah datang dalam beberapa tahun kebelakangan ini, bukan hanya kerana ciri paparan baru dan menarik yang dapat kita nikmati di bahagian atas, tetapi kerana beberapa kegemaran kami lebih berpatutan daripada sebelumnya. Beberapa monitor belanjawan terbaik menawarkan kadar penyegaran yang tinggi, yang menurut kami melampaui resolusi yang lebih tinggi dan bahkan HDR, untuk menghasilkan pengalaman permainan yang lebih lancar dan pantas.

Fakta bahawa CRG5 Samsung menawarkan kadar penyegaran 144Hz untuk jarak yang tidak jauh dari $ 200 adalah contoh sempurna betapa jauh lebih mudah diakses apa yang pernah menjadi ciri permainan mewah.

Samsung CRG5 bukan sahaja pantas, tetapi layar 1080p ini mempunyai sokongan FreeSync 2, yang bermaksud secara teknikal menyokong HDR. Dengan kecerahan tipikal 250 nits, anda tidak akan mendapat banyak keuntungan dari itu, tetapi kekurangan skrining adalah bonus yang bagus. Kelengkungan 1.800R menjadikannya panel permainan yang mengasyikkan, walaupun bukan yang terbesar, dan juga menikmati semua ciri kualiti hidup Samsung, seperti cahaya anti-biru dan teknologi bebas kerlipan.

Best curved gaming monitor: Alienware 34 curved gaming monitor

 

Alienware 34-Inch Curved Gaming Monitor Review: Sleek Refresh for 2019

Mengapa anda harus membeli ini: Paparan permainan 34-inci Dell Alienware boleh dilihat secara langsung dengan skrin rata dan melengkung terbaik dan hampir selalu muncul di atas.
Monitor Permainan Melengkung Dell Alienware 34 (AW3418DW)
Untuk siapa: Pemain permainan yang mahukan alternatif yang lebih terperinci daripada Samsung CHG90.

Mengapa kami memilih monitor permainan melengkung Alienware 34:Lebih kecil daripada ultrawide kegemaran kami yang lain, Samsung CHG90, monitor permainan melengkung Alienware 34 mungkin kelihatan seperti cadangan nilai yang lebih buruk, tetapi itu akan menjadikannya tidak adil. Pada resolusi 3,440 x 1,440 ia mempunyai hampir sejuta piksel lebih banyak daripada alternatif Samsung dan melakukannya dalam faktor bentuk yang lebih kecil, yang bermaksud kepadatan piksel jauh lebih besar untuk visual yang lebih kaya dan lebih tajam.

Best gaming monitor under $300: ViewSonic XG240R

ViewSonic ELITE XG240R 144 Hz FreeSync Monitor Review | TechPowerUp

Mengapa anda harus membeli ini: ViewSonic telah merancang monitor yang berpatutan dengan pakej paparan yang sangat mengejutkan, sesuai untuk pemain yang berharap dapat menjimatkan wang.

Monitor Permainan ViewSonic XG240R

Untuk siapa: Pemain sibuk yang berhati-hati dengan anggaran mereka.

Mengapa kami memilih ViewSonic XG240R:

Harga monitor ViewSonic ini sudah cukup untuk menarik perhatian kita, tetapi spesifikasinya lebih hebat. Layar anggaran ini dilengkapi dengan FreeSync, kadar penyegaran 144Hz, warna yang tepat, dan bahkan beberapa pencahayaan RGB pada reka bentuk yang dapat anda mainkan. Ini adalah ciri mengejutkan yang ditetapkan pada harga ini dan menjadikan model sebagai cadangan mudah jika anda perlu menjimatkan wang tetapi tetap mahukan pengalaman bermain yang hebat.

Anda juga dapat menyesuaikan penampilan paparan dan juga lampu RGB, walaupun anda perlu memuat turun perisian pihak ketiga untuk melakukannya (dalam kes ini, program oleh Cooler Master, Razer, dan lain-lain). Pelabuhan sedikit lebih murah hati: Anda mendapat sambungan untuk DisplayPort, dua HDMI, dua USB-A 3.0, dan USB-B 3.0.
Ketika datang ke reka bentuk, ViewSonic sedikit goyah. Monitor kelihatan tidak bersemangat dan sedikit kekok. Pembesar suara, khususnya, berkualiti rendah dan harus dilengkapi dengan fon kepala atau set pembesar suara yang berasingan. Walau bagaimanapun, terdapat banyak perkara baik yang berlaku di sini bahawa monitor ini masih merupakan cadangan yang mudah.

Apakah ukuran monitor terbaik untuk gaming?

Memandangkan harga monitor LCD moden, kecuali ruang anda sangat terhad, 24-inci adalah titik permulaan yang bagus, tetapi mengenai ukuran maksimum yang kami sarankan untuk 1080p. 1440p kelihatan hebat di antara monitor 24 hingga 34 inci, sementara 4K sangat memerlukan sekurang-kurangnya 27 inci untuk membolehkan anda melihat perincian tambahan yang diberikan oleh semua piksel tambahan itu.

Terdapat monitor ultra ultra yang dibina untuk permainan seperti Samsung CHG90 49 inci, yang menjadikan seluruh meja anda menjadi satu pusat arahan besar-besaran. Nisbah aspek 21: 9 yang mengasyikkan tidak disokong oleh semua permainan, tetapi kebanyakan permainan yang lebih baru akan memberi anda pemandangan persekitaran anda yang jauh lebih luas.

Sekiranya anda memerlukan sistem yang dapat mengendalikan permainan mudah alih, lebih baik memilih komputer riba yang hebat yang dapat berfungsi sebagai pengganti desktop, dan juga membolehkan anda mengemasnya dan bergerak apabila perlu. Secara semula jadi, skrin 17-inci yang lebih besar adalah yang terbaik untuk ini (walaupun resolusi kurang penting). Kami bahkan mendapati bahawa komputer riba 13 inci kecil melakukan tugas yang hebat dalam mengendalikan permainan hari ini.

Adakah masa tindak balas penting untuk monitor gaming?

Masa respons biasanya dinilai dalam milisaat, dan monitor yang diberi nilai tinggi cenderung mempunyai masa tindak balas 1-6ms, bergantung pada faktor seperti ukuran dan jenis panelnya. Walaupun masa tindak balas yang pendek kedengaran bagus, penilaian secara khusus bermaksud berapa lama piksel paparan untuk berubah dari warna putih hingga hitam sepenuhnya (atau aktif sepenuhnya hingga mati sepenuhnya).

Bahagian yang penting ialah milisaat adalah masa yang sangat singkat. Malah permainan yang paling sukar masih kelihatan serupa jika monitor 1ms dan monitor 5ms bersebelahan dalam keadaan yang sama. Masalah lain, seperti jeda input dan kadar penyegaran, cenderung menjadikan perbezaan lebih banyak. Walau bagaimanapun, masa tindak balas yang rendah tetap cenderung lebih popular di kalangan pemain yang paling serius, kerana dalam beberapa situasi setiap milidetik penting.

Monitor apa yang digunakan oleh pemain pro?

Ini bergantung pada permainan, dan tidak selalu menjadi faktor penting bagi setiap pro atau streamer. Banyak juga yang menyesuaikan penyediaannya dengan beberapa monitor dan tetapan GPU yang tepat, jadi ingatlah bahawa terdapat banyak faktor lain di tempat kerja. Akhirnya, ingat bahawa para profesional sering menggunakan perkakasan yang ditaja, jadi apa yang anda lihat tidak semestinya menjadi yang selalu mereka gemari. Oleh itu, mulakan dengan siri BenQ Zowie, yang merupakan monitor yang dibuat dan dipasarkan secara khusus untuk siri e-Sports. Banyak pilihan monitor permainan teratas kami juga akan berjaya.

Apakah monitor budget terbaik untuk permainan?

Pilihan utama kami untuk monitor permainan di bawah RM 1,240 adalah ViewSonic XG240R, yang mempunyai FreeSync dan sejumlah spesifikasi mesra permainan yang mengejutkan. Kami juga mencadangkan anda melihat Asus VG248QE, monitor HD murah lain yang mempunyai banyak ciri mesra permainan bawaan. Kedua-dua pilihan ini juga mempunyai masa tindak balas 1ms, walaupun seperti yang kita nyatakan di atas, ini tidak selalu merupakan ciri terpenting di dunia.

monalizavlog

View all posts

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *