Buying a gaming chair doesn't have to be complicated. Newegg Insider will show you what to look for when buying a chair.

Kerusi permainan semakin meningkat. Sekiranya anda telah menghabiskan banyak masa untuk menonton esports, Twitch streamer, atau benar-benar sebarang kandungan permainan selama beberapa tahun kebelakangan ini, anda mungkin akan mengetahui dengan baik gambaran yang biasa mengenai peralatan permainan ini. Sekiranya anda mendapati diri anda membaca panduan ini, kemungkinan anda ingin melabur di kerusi permainan.

Tetapi dengan ledakan pilihan di luar sana untuk dipilih, bagaimana anda memilih kerusi yang betul? Panduan ini berharap dapat membuat keputusan pembelian anda sedikit lebih mudah, dengan pandangan mengenai beberapa faktor terbesar yang boleh membuat atau mematahkan pilihan pembelian anda. Kami juga akan menyoroti beberapa kerusi permainan kegemaran kami di Newegg, disusun mengikut julat harga. Oleh itu, duduk, berehat, dan baca petua tentang cara duduk, bersantai, dan bermain dengan selesa dan bergaya.

Kunci Kerusi Permainan untuk Keselesaan: Ergonomi dan Kebolehaturan

Ketika memilih kerusi permainan, keselesaan adalah perkara penting – bagaimanapun, anda tidak mahu punggung dan leher anda meringkuk di tengah-tengah sesi permainan maraton. Anda juga mahukan ciri-ciri yang menghalang anda daripada mengalami kesakitan kronik daripada hanya menikmati hobi permainan anda.

Di sinilah ergonomi masuk. Ergonomik adalah prinsip reka bentuk mencipta produk dengan mempertimbangkan fisiologi dan psikologi manusia. Bagi kerusi permainan, ini bermaksud merancang kerusi untuk meningkatkan keselesaan dan menjaga kesihatan fizikal. Sebilangan besar kerusi permainan dilengkapi dengan ciri ergonomik hingga tahap yang berbeza: sandaran tangan boleh laras, bantalan sokongan lumbar, dan sandaran kepala adalah beberapa ciri yang anda dapati yang membantu mengekalkan postur badan yang sempurna dan keselesaan ideal untuk peregangan duduk yang panjang.

Banyak kerusi permainan mempunyai sandaran tangan laras berbilang arah. Ini sering disebut dalam spesifikasi pengeluar dalam format sandaran tangan “2D” atau “4D”, dengan singkatan “D” untuk “Arah”. (Catatan penulis: Semasa meneliti kerusi yang berlainan untuk disertakan dalam panduan ini, saya menemui sebuah kerusi yang mempromosikan sandaran tangan ‘4 Dimensional’, yang akan saya sebut sebagai salah nama atau kerusi permainan yang memerlukan pengetahuan lanjutan mengenai fizik kuantum untuk beroperasi ). Nampaknya tidak ada kesepakatan universal di antara pengeluar kerusi mengenai arah mana yang sesuai dengan 1D, 2D, dan sebagainya, jadi lebih baik anda merujuk pada helaian spesifikasi untuk setiap kerusi untuk mengetahui dengan tepat kemampuan penyesuaian apa yang akan anda gunakan .

Beberapa kerusi merangkumi bantal dan bantal untuk menghilangkan tekanan tambahan, biasanya dalam bentuk sokongan lumbal dan bantal kepala / leher. Sokongan lumbar sangat penting dalam pencegahan sakit belakang jangka pendek dan kronik; bantal lumbar duduk di bahagian belakang punggung dan mengekalkan kelengkungan semula jadi tulang belakang, meningkatkan postur dan peredaran yang baik dan mengurangkan ketegangan pada tulang belakang. Sementara itu, kepala dan bantal kepala menyokong kepala dan leher, mengurangkan ketegangan bagi mereka yang ingin menendang ketika mereka bermain.

Legenda Kerusi Permainan Stuff Terbuat Dari

Keselesaan bukanlah satu-satunya faktor yang perlu diingat semasa membuat keputusan pembelian kerusi permainan. Bahan yang betul kadang-kadang dapat membuat semua perbezaan dalam pembuatan kerusi berkualiti. Bahan berikut adalah beberapa perkara yang paling biasa anda dapati di kerusi permainan yang popular.

Kulit

Genuine leather is one of the most durable materials used in gaming chairs, offering an exceptionally long life span.

Kulit asli, juga disebut sebagai kulit asli, adalah bahan yang terbuat dari kulit binatang, biasanya kulit sapi, melalui proses penyamakan. Walaupun banyak kerusi permainan mempromosikan sejenis bahan “kulit” dalam pembinaannya, biasanya kulit palsu seperti kulit PU atau PVC (lihat di bawah) dan bukan artikel asli.

Kulit asli jauh lebih tahan lama daripada peniru, mampu bertahan generasi dan dalam beberapa cara bertambah baik seiring bertambahnya usia, sementara PU dan PVC lebih cenderung retak dan mengelupas dari masa ke masa. Bahan ini juga lebih bernafas dibandingkan dengan kulit PU dan PVC, yang bermaksud lebih baik menyerap dan melepaskan kelembapan, sehingga mengurangkan peluh dan menjaga kerusi lebih sejuk. Walaupun banyak kerusi permainan menggunakan kulit PU dan PVC, terdapat beberapa kerusi mewah yang menggunakan perkara sebenar, seperti kulit asli EPIC Series dan kerusi kulit mulia HERO Real Leather.

Kulit PU
PU leather is a synthetic leather, but still offers excellent durability and water resistance.

Kulit PU adalah sintetik yang terdiri daripada kulit berpecah – bahan yang ditinggalkan setelah lapisan butiran atas kulit “asli” yang lebih berharga dilucutkan dari kulit mentah – dan lapisan poliuretana (oleh itu “PU”). Berkaitan dengan “kulit” yang lain, PU tidak tahan lama atau bernafas seperti kulit asli, tetapi mempunyai kelebihan menjadi bahan yang lebih bernafas daripada PVC.

Sebagai perbandingan dengan PVC, kulit PU juga merupakan tiruan kulit asli yang lebih realistik dalam penampilan dan rasanya. Kekurangan utamanya berkaitan dengan kulit asli adalah daya tahan nafas rendah dan ketahanan jangka panjang. Namun, PU lebih murah daripada kulit asli, jadi ia menjadi pengganti yang baik jika anda tidak mahu memecahkan bank. Kulit PU boleh didapati di kerusi permainan seperti Secretlab Titan Prime PU Leather dan DXRacer Formula Series.


Kulit PVC
PVC leather is a lower cost material than genuine and PU leather, but is rugged enough to offer strong resistance to liquid and fire.

Kulit PVC adalah kulit tiruan lain yang terdiri daripada bahan asas yang dilapisi campuran polivinil klorida (PVC) dan bahan tambahan yang menjadikannya lebih lembut dan lebih fleksibel. Kulit PVC adalah bahan tahan air, api, dan noda, yang menjadikannya popular untuk pelbagai aplikasi komersial. Ciri-ciri tersebut juga menjadikan bahan kerusi permainan yang bagus: tahan noda dan air bermaksud pembersihan yang kurang berpotensi, terutamanya jika anda adalah jenis pemain yang suka menikmati makanan ringan dan / atau minuman yang lazat semasa anda bermain. (Mengenai ketahanan api, semoga anda tidak perlu risau lagi, kecuali jika anda melakukan overclocking yang sangat gila dan menyetelkan komputer anda).

Kulit PVC umumnya lebih murah daripada kulit dan kulit PU, yang kadang-kadang boleh mengakibatkan penjimatan diberikan kepada pengguna; pertukaran dengan kos yang dikurangkan ini adalah daya tahan PVC yang lebih rendah berhubung dengan kulit asli dan PU. PVC boleh didapati di lini produk kerusi permainan Anda Seat dan kerusi S-Line dan P-Line Vertagear, seperti SL2000 dan PL6000.


Fabrik

Salah satu bahan yang paling biasa dijumpai di kerusi pejabat standard, kain juga digunakan di banyak kerusi permainan. Kerusi kain lebih bernafas daripada kulit dan penirunya, yang bermaksud peluh dan panas yang lebih rendah. Sebagai kelemahan, kain kurang tahan terhadap air dan cecair lain berbanding dengan kulit dan bahan sintetiknya.

Faktor penentu utama bagi banyak orang dalam memilih antara kulit dan kain adalah sama ada mereka lebih suka kerusi yang tegas atau lembut; kerusi kain umumnya lebih lembut daripada kulit dan cantumannya, tetapi juga lebih tahan lama. Sekiranya anda mencari kerusi lembut yang sangat sejuk, GT Omega Racing mempunyai seluruh rangkaian fabrik dari PRO Racing Chair mereka yang popular.

Mesh
Mesh is the most breathable material found in gaming chairs, offering superior cooling and comfort.

Mesh adalah bahan yang paling bernafas yang diserlahkan di sini, menawarkan penyejukan di sebalik apa yang boleh dihasilkan kain. Lebih sukar dibersihkan daripada kulit, biasanya memerlukan pembersih khusus untuk menghilangkan noda tanpa risiko merosakkan mesh halus, dan biasanya tidak tahan lama dalam jangka masa panjang, tetapi ia tetap menjadi bahan kerusi yang sangat sejuk dan selesa.

Anda boleh menemui kerusi permainan mesh di seluruh spektrum harga, dari pilihan harga rendah seperti beberapa kerusi permainan AutoFull hingga kerusi mewah seperti Secretlab’s Neuechair.

Gaya

Pasti, mendapatkan kerusi permainan yang terasa selesa dan kukuh adalah penting, tetapi tidak ada gunanya jika anda memilih yang tidak sesuai dengan selera estetika anda. Terdapat pilihan gaya kerusi permainan di luar sana untuk siapa saja, dari keanggunan Vertagear Triigger yang kurang jelas hingga tempat duduk gaya lumba GT Omega, DXRacer, dan… ya, kebanyakan kerusi permainan lain dalam hal ini.

Mahukan kerusi yang sesuai dengan pelantar RGB anda? Terdapat banyak pilihan warna yang luar biasa untuk memuji cahaya neon PC permainan anda. Bahkan ada faktor bentuk baru yang hebat, seperti Respawn 900 Gaming Recliner. Pada akhirnya, tidak ada panduan yang dapat kami tawarkan selain mengatakan bahawa setelah anda mempersempit pilihan anda ke kerusi yang sesuai dengan ciri dan bahan keselesaan yang anda inginkan, kemudian pilih saja yang paling sesuai dengan selera gaya peribadi anda. Apa, anda fikir kami akan memberitahu anda gaya apa yang akan anda dapatkan?

Kerusi Permainan Saiz Khas

Specialty gaming chairs cater to gamers outside the average height and weight, meaning everyone gets a chance to play in comfort and style.
Hanya kerana banyak kerusi permainan dibuat untuk orang yang mempunyai ketinggian dan berat badan rata-rata, tidak bermaksud orang di luar batas tersebut harus kehilangan pengalaman permainan yang selesa. Pengilang kerusi permainan memahami bahawa pemain terdapat dalam pelbagai bentuk dan saiz, dan telah bertindak balas dengan menawarkan sejumlah pilihan untuk semua jenis badan.

Kecil
Sekiranya anda adalah seseorang dengan jenis badan yang lebih kecil, atau mencari kerusi permainan yang bagus untuk anak-anak, maka ada kerusi di luar sana yang mungkin lebih sesuai daripada saudara mereka yang berukuran penuh. Pada pendapat kami, salah satu kerusi ini layak disebut.Arozzi Verona Jr .: Kerusi hebat yang dibuat untuk individu di bawah 5’2 “dan 130 paun, Arozzi merancang Verona Jr secara ergonomik untuk menyokong postur tubuh badan kanak-kanak yang baik. Jangan biarkan saiznya yang lebih kecil menipu anda; kerusi ini dilengkapi dengan semua ciri yang anda harapkan di kerusi bersaiz penuh, seperti sandaran tangan 2D, bersandar hingga 165 °, dan bantal untuk leher dan punggung bawah. Ibu bapa dengan anak-anak yang tidak kemas akan menghargai pembinaan pelapis Verona Jr, yang dapat dibersihkan dengan mudah dengan kain dan air suam.

Besar dan Tinggi
Sekiranya anda seorang pemain permainan bersaiz lebih besar, anda mungkin mengetahui kegusaran kerana mempunyai kerusi pejabat yang tidak selesa. Nah, pengeluar kerusi permainan tahu kesakitan anda, dan telah memberi respons dengan kerusi yang akhirnya memberi anda keselesaan yang anda layak.GT Omega Racing PRO Leather XL: Variasi besar dan tinggi dari kerusi permainan kulit GT Omega Racing PRO yang terkenal, varian XL menawarkan semua ciri hebat dari model asal – sandaran tangan 4D, jarak duduk 85 ° hingga 160 °, dan sandaran kepala yang selesa dan bantal sokongan lumbar – tetapi dengan sokongan untuk individu dengan berat sehingga 330 paun.Anda Seat Kaiser Series: Pengilang kerusi permainan Anda Seat menawarkan pelbagai model besar dan tinggi, termasuk Assassin King, tetapi yang ingin kami ketengahkan di sini adalah kerusi Kaiser Series yang hebat. Kaiser dilengkapi dengan ciri-ciri yang pantas dengan nama imperialisnya, seperti sandaran tangan 4D, sudut rehat maksimum 160 °, dan kulit merah BMW (bentuk premium dari kulit PU). Bukan hanya kesombongan dan keadaan; Kaiser adalah takhta yang cukup kuat untuk menopang lebih dari 441 paun, dan tinggi maksimum 7’1 “.

DXRacer King Series: Pilihan besar dan tinggi dari pengeluar popular DXRacer, Seri King menyokong sehingga 450 paun dan mempunyai had ketinggian yang disyorkan 6’6 “. Seri King terbuat dari kulit PU dan sandaran lengan 4D yang boleh disesuaikan, bantal kepala dan lumbar, dan sudut rehat maksimum 135 °. Direka untuk sesi permainan lapan jam atau lebih, kerusi King Series adalah pilihan yang baik untuk maraton seterusnya.

Keselesaan dengan Segala Kos

Pasaran kerusi permainan yang berkembang pesat bermaksud pengeluar menghasilkan model di seluruh spektrum harga. Dalam semangat persaingan yang sihat, jenama popular berusaha untuk mengehadkan berapa banyak ciri yang dapat mereka pasangkan dengan harga pesaing; pada akhirnya, pemenangnya adalah pelanggan. Berikut adalah beberapa pilihan kerusi pilihan di pelbagai julat harga.

monalizavlog

View all posts

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *