Instagram Hack App – How to Hack Instagram Account Password For Free

Sebagai media sosial yang masih berkembang pesat hingga kini, Instagram adalah sarang lembut bagi penggodam. Tidak dikira berapa banyak akaun Instagram yang diretas alias dicuri. Bermula dari artis hingga kelas selebriti atau seseorang yang mempunyai pengaruh yang cukup di Instagram, dia pasti telah memecahkan akaunnya,  digodam oleh penggodam dengan pelbagai tujuan.

Sebilangan besar orang akan segera keliru dan panik apabila akaun Instagram mereka telah diretas. Walaupun ada cara untuk mengembalikan akaun Instagram yang diretas, tidak sukar sebenarnya!

 

Baru-baru ini akaun Instagram Monaliza yang mempunyai 2.2 ribu follower telah digodam dan semua telah bertukar ke bahasa Rusia. Tapi kami berjaya mendapatkan semula akaun tersebut setelah 2 minggu digodam.

Cara mengembalikan Instagram yang kena hack:

1. Instagram mengesan bahawa pengguna menghadapi kesukaran untuk masuk ke akaun Instagram. Contohnya, pengguna berulang kali memasukkan kata laluan yang salah.

2. Pengguna mengetuk ‘Masalah masuk?’ di halaman ‘Lupa kata laluan?’

Sekiranya kedua-dua syarat ini dipenuhi, Instagram akan meminta pengguna memasukkan beberapa maklumat peribadi, seperti alamat e-mel dan nombor telefon yang dikaitkan dengan akaun Instagram mereka, atau alamat e-mel atau nombor telefon yang mereka gunakan semasa mendaftar Instagram.

Selepas itu, Instagram akan menghantar kod 6 digit ke maklumat hubungan yang dipilih pengguna, yang membolehkan mereka mengambil kembali akses ke akaun mereka.

Apabila mereka berjaya mengakses akaun mereka, Instagram akan melakukan beberapa usaha tambahan untuk memastikan bahawa penggodam tidak dapat menggunakan kod yang dikirim ke alamat e-mel atau nombor telefon pengguna untuk mengakses akaun dari perangkat lain.

Melalui pengujian fitur ini, pengguna dapat memulihkan akaun mereka walaupun maklumat akaun mereka, seperti nama akaun atau maklumat hubungan yang berkaitan dengan akaun pengguna, telah diubah oleh penggodam.

Setakat ini, tidak semua pengguna dapat menggunakan fitur ini kerana masih dalam fasa pengujian. Instagram berjanji akan meningkatkan ciri ini sehingga dalam beberapa bulan ke depan lebih banyak pengguna dapat memulihkan akaun mereka terus dari aplikasi.

Paling penting dari ciri-ciri ini, Instagram memberi kepastian kepada pengguna bahawa nama akaun mereka tidak akan diambil alih oleh orang lain setelah diubah sebentar. Dalam beberapa kes, menggodam akaun perniagaan atau tokoh awam, ciri ini dapat mengelakkan munculnya akaun yang sahih di Instagram.

monalizavlog

View all posts

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *