Review 1stPlayer Lang MK8: Direka untuk Gamers

1stPlayer Lang MK8 adalah papan kekunci mekanikal mesra bajet dengan pilihan wayar suis Gateron.

Ia juga dapat ditukar dengan tepat di 13 suis mereka, yang bermaksud anda boleh menukar suis mengikut keinginan anda agar sesuai dengan keperluan permainan anda.

Artikel ini akan merangkumi sama ada papan kekunci ini sepadan dengan harganya, membuka kotak, semua ciri dan banyak lagi.
Keputusan itu

Kelebihan
 • Kabel USB-C yang boleh dilepas
 • 13 suis swap panas
 • Pencahayaan RGB
 • Penstabil yang dilincirkan
 • Pilihan suis Gateron Yellow
Kekurangan
 • Legenda stenografi
 • Tidak terdapat di semua wilayah

1stPlayer Lang MK8 adalah papan kekunci permainan mekanikal padat tanpa kunci yang sangat mesra bajet dan mempunyai beberapa ciri yang menarik untuk digunakan.

Walaupun harganya tidak disenaraikan dalam USD, papan kekunci ini berharga sedikit di bawah $ 50 setelah penukaran selesai. Pada asalnya, harganya RM 189. Pengalaman keseluruhan papan kekunci ini sangat mengagumkan, terutamanya untuk harganya.

Suis kuning Gateron halus dan memberikan ketahanan yang bagus. Penstabil sama sekali tidak kasar, terutamanya di bar ruang. Papan ini mempunyai RGB terang dan bersemangat dengan sublegend berguna untuk fungsi sekunder.

Juga, ia mempunyai 13 soket swapable di kunci permainan, bar ruang, pergeseran kiri dan kanan, masuk, dan ruang belakang. Cukup sejuk.

Sekiranya papan ini terdapat di kawasan anda, pastikan anda melihatnya dan mencuba.

Dalam Kotak

 • Mengejutkan untuk harganya, terdapat banyak aksesori di dalam kotak.
 • Manual – Manual tidak banyak memberitahu anda. Saya menghabiskan masa yang lama untuk mencari 13 kunci yang boleh ditukar, tetapi kemudian menyedari bahawa pelekat di bahagian belakang papan memberitahu anda.
 • Pek sampler suis Gateron – Pelbagai jenis Gateron coklat, biru, merah, hitam, dan kuning.
 • Penarik papan kekunci wayar – Tidak banyak yang boleh dikatakan selain mereka tidak akan menggaruk papan kekunci anda.
 • Penarik suis logam – Yang satu ini mempunyai pegangan yang bagus untuk memudahkan proses di tangan.
 • Kabel USB-C tocang hitam – Kabel yang bagus walaupun merupakan papan anggaran. Tidak ada keriting dan nampaknya sangat tahan lama.

Kualiti Binaan

1stPlayer Lang MK8 adalah papan yang dibina dengan baik dan kukuh. Walaupun tidak ada yang menjerit aluminium mengenainya, ia tidak lentur dalam tekanan

Terdapat sedikit keretakan kerana plastiknya semakin memintal.

Keseluruhan kes ini adalah plastik dengan plat pelekap logam untuk suis. Kes itu menyerupai banyak papan lain yang telah kami kaji seperti Epomaker EP84.

Di bahagian belakang, terdapat empat kaki getah (enam jika anda juga mengira kickstand), yang menghalang papan dari gelongsor ke mana sahaja semasa digunakan.

Terdapat dua kickstand yang membolehkan anda menaikkan sudut jika anda memilih juga. Papan kekunci sudah mempunyai sudut yang bagus, jadi saya tidak perlu menggunakannya sama sekali.

Terdapat saluran perutean untuk kabel naik, kiri, atau kanan sehingga anda dapat mengarahkan kabel ke arah mana pun yang anda pilih.

Di bahagian depan papan kekunci, terdapat penjenamaan kecil yang bertuliskan “1stPlayer Lang MK8” sehingga anda tahu dengan tepat papan apa yang anda gunakan.

Kekunci Utama

Kekunci kunci pada 1st Player Lang MK8 adalah tangkapan ganda dengan kilauan RGB. Materi ini tidak diiklankan, tetapi mereka merasa seperti papan kunci PBT dengan bahagian atas bertekstur dan rasa tahan minyak.

Plastik itu tebal dan tahan lenturan, terutamanya bilah ruang.

Legenda adalah stenografi, yang bermaksud terdapat pemisahan dalam huruf tertutup seperti D dan O. Tetapi itu biasa terjadi pada papan kekunci anggaran.

Terdapat sub-legenda untuk baris fungsi dengan fungsi media sekunder serta fungsi lain untuk membuka internet, e-mel, dll.

Terdapat juga sub-legenda untuk kesan RGB, kecerahan naik dan turun, memperlahankan atau mempercepat kesannya juga.

Lang MK8 tidak mempunyai reka bentuk papan kunci terapung, yang menjadikannya kelihatan bersih. RGB memantul dari pelat belakang dan kelihatan sangat terang. Terdapat 5 tahap kecerahan.

Terdapat Windows Lock juga dengan FN dan kunci Windows, sehingga anda dapat bermain dengan tenang tanpa perlu bimbang keluar dari jendela permainan anda.

Suis

Suis yang disertakan dengan model ini mempunyai suis Gateron Yellow. Ini adalah ciri yang jarang berlaku, kerana biasanya kita hanya melihat suis merah, coklat, dan biru Gateron yang ditawarkan.

Gateron Yellows dianggap sebagai salah satu pertukaran linear terbaik dengan anggaran oleh komuniti peminat papan kekunci mekanikal

Terdapat 13 soket swap panas pada kekunci berikut: QWERASDF, bar ruang, pergeseran kiri, pergeseran kanan, ruang belakang, dan masukkan.

Ini sangat sesuai untuk pemain yang sering menggunakan kunci ini dan ingin bereksperimen untuk menentukan suis apa yang sesuai untuk mereka.

Soket hot-swappable adalah soket 5-pin, yang bermaksud anda tidak perlu memotong kaki plastik semasa beralih ke suis baru.

Mereka sesuai dengan suis 3-pin dan 5-pin, betapa senangnya.

Penstabil

Penstabil terasa luar biasa dengan harga yang tinggi.

Mereka adalah penstabil gaya Cherry yang dipasang di piring hitam. Oleh kerana pertukaran kunci ini juga boleh digunakan, anda boleh membuat klip dan mengubahnya jika anda mahu. Namun, mereka tidak memerlukannya.

Bilah ruang tidak mempunyai bunyi atau bunyi tambahan. Pemeriksaan yang lebih mendalam menunjukkan bahawa mereka dilumasi terlebih dahulu dari kilang.

Nampaknya semakin banyak syarikat memperhatikan ini, bahkan lembaga yang mesra bajet semakin lemah.

Siapa pun, kedengarannya dan terasa luar biasa pada semua penstabil: pergeseran kiri, pergeseran kanan, ruang belakang, masuk, dan bar ruang.

Kuning Gateron yang digabungkan dengan penstabil yang dilumasi menjadikan papan kekunci ini luar biasa untuk digunakan.

Pencahayaan RGB

Di samping itu, papan kekunci ini dilengkapi dengan lampu RGB yang menakjubkan. Kerana papan kekunci ganda dan plat belakang, lampu kelihatan terang dan menjadikan papan kekunci mudah dilihat dalam pencahayaan yang redup.

Terdapat banyak kesan pratetap yang dapat diakses dengan menahan FN dan sebarang kekunci navigasi.

Setiap kunci mempunyai banyak kesan padanya, jadi pastikan anda mengitar semuanya untuk melihat mana yang sesuai untuk anda.

Anda boleh mempercepat atau memperlahankan kesannya juga menggunakan FN dan anak panah kiri / kanan.

Mengubah kecerahan mudah dilakukan dengan FN dan anak panah atas / bawah.

Kesimpulannya

 • + Kabel USB-C yang boleh dilepas
 • +13 suis swap panas
 • + Pencahayaan RGB
 • + Penstabil yang dilincirkan
 • + Pilihan suis Gateron Yellow
 • Legenda stenografi
 • Tidak terdapat di semua wilayah

Terdapat banyak pemasaran yang tidak diketahui seperti bahan keycap, tetapi mereka pasti seperti plastik PBT ganda kerana bahagian atas dan ketebalannya yang bertekstur.

Lampu RGB kelihatan sangat bagus dengan banyak kesan untuk dipilih. Pilihan suis kuning Gateron sangat mengagumkan dan tidak ditawarkan oleh papan kekunci mekanikal lain.

Penstabilnya dilumasi terlebih dahulu dan terdengar hebat tanpa sebarang keluhan.

Secara keseluruhan, jika anda mencari papan kekunci mekanikal TKL berkualiti tinggi, jangan cari lagi. Untuk harga ini, saya sangat mengesyorkannya.

monalizavlog

View all posts

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *