Kerusi Permainan AndaSeat T-Pro

Kerusi kain lebih baik daripada PU Kulit untuk mengelakkan punggung yang berpeluh 

Anda Seat T-Pro Series Gaming Chair Review – Fabric chairs are better than PU Leather to avoid a sweaty back (and arse) | Just Android

Kerusi permainan telah menjadi sangat popular dalam beberapa tahun kebelakangan ini, dan saya mengerti mengapa, ia kelihatan bagus, sesuai dengan estetika permainan dan umumnya selesa

Walau bagaimanapun, bagi banyak orang, gabungan kulit PU dan busa memori dengan permainan lama atau bekerja di kerusi boleh memberi kesan sampingan yang tidak menyenangkan. Saya pasti semua orang bangun dari kerusi mereka pada suatu ketika musim panas yang hangat ini dengan kerang, jika tidak basah sepenuhnya.

Saya menderita terlalu panas sehingga kerusi harian mungkin adalah Herman Miller Mira. Ia mempunyai plastik berlubang belakang dengan tempat duduk kain mesh, dan saya tidak pernah mengalami peluh yang tidak menyenangkan daripadanya. Ia sangat mahal, jadi bukan pilihan yang sesuai untuk kebanyakan orang.


Fabrik vs PU Kulit

Anda Seat T-Pro tidak biasa dibandingkan dengan kebanyakan kerusi kerana ia meletakkan PU Kulit yang memihak pada permukaan kain kain.

PU Leather adalah bahan paling tidak bernafas, pada dasarnya hanya plastik. Andaseat sebenarnya menggunakan kulit PVC di kerusi mereka yang lain dan untuk perinciannya, ia lebih sukar dipakai tetapi kurang bernafas.

Sebaliknya, fabrik jauh lebih bernafas, beberapa bahan lebih baik daripada yang lain, tetapi tenunan kain jauh lebih unggul untuk daya tahan vs kulit PVC atau PU. Spesifikasi menyatakan ini adalah kain linen yang merupakan salah satu pilihan yang lebih baik.

Masih terdapat busa yang dibentuk 65kg / m³ di bahagian belakang, ini bukan buih yang paling bernafas, tetapi busa memori sangat selesa untuk jangka masa yang panjang, jadi ia menjadi popular untuk kerusi dan tilam.

Sudah tentu, jika anda tidak merasa terlalu panas atau tidak keruan semasa sesi permainan, maka tidak ada yang salah dengan pilihan kulit palsu. Mereka cenderung kelihatan cantik dan lebih senang dibersihkan apabila anda pasti menumpahkan sesuatu di atasnya.

Keistimewaan dan Kualiti Binaan

Bersama dengan penutup kain linen dan busa memori 65kg / m³, ini diperbuat daripada Bingkai Keluli Enhanced berdiameter 22mm dengan reka bentuk ergonomik untuk kontur tubuh manusia.

Anda kemudian mempunyai asas aluminium 5 bintang dengan roda getah PU lebar yang dapat menangani beban dinamik 600Kg. Kembali ketika saya gemuk, saya mendapat pangkal bintang dari kerusi pejabat, yang menyebabkan saya membeli Herman Miller. Oleh itu, kerusi mampu milik yang menawarkan tahap kualiti binaan ini sangat baik.

Untuk mengawal ketinggian adalah piston hidraulik kelas 4 yang menawarkan jarak antara 130mm hingga 138mm ketinggian tempat duduk hingga

Salah satu ciri utama yang menonjol mengenai Andaseat adalah ukuran pengguna yang mereka minati. Ini disyorkan sehingga 130Kg sehingga 286lbs atau sedikit lebih dari 20 batu dengan ketinggian yang disyorkan hingga 200cm atau 6ft 5 ″. Berat muatan sebenar yang mampu dilakukan dengan rocker yang diaktifkan ialah 160kg

Sekiranya anda lebih besar dari itu, mereka mempunyai siri Thron yang dapat menampung batu 210cm / 6ft 8 ″ dan 180Kg / 396lbs / 28.

Membina Kerusi

Semua kerusi permainan memerlukan beberapa bentuk pemasangan dan dari yang telah saya kaji semuanya mudah dilakukan walaupun anda sampah pada perkara seperti itu (saya termasuk).

Saya mengambil masa 30 minit untuk memasang kerusi sendiri, anda mungkin akan mendapat manfaat daripada orang kedua yang menolong anda, memegang sandaran ke belakang agar selaras dengan lubang bolt dan mengikatnya sedikit sukar.

Untuk tahap tertentu, ini lebih senang dipasang daripada yang lain. Lengan sudah dilekapkan di tempatnya. Semua baut kecuali dua yang anda perlukan dilepaskan dengan longgar di tempatnya, jadi anda perlu melepaskannya untuk memasukkannya semula, sehingga memerlukan sedikit lebih lama, tetapi sekurang-kurangnya anda tidak akan mencampurkan baut.

Review of all Anda Seat esports office gaming chairs | ChairsFX

Anda mendapat pelbagai penyesuaian standard untuk kerusi permainan. Ini termasuk penyesuaian ketinggian melalui omboh hidraulik.

Bahagian belakang mempunyai jarak kemiringan yang luas dari 90 darjah hingga 160 darjah, jadi anda hampir boleh berbaring rata.

Kemudian fungsi rocker dapat disesuaikan untuk jarak gerakan yang lebih luas.

Untuk sandaran tangan, anda mendapat pergerakan 4D penuh yang membolehkan anda menggerakkannya ke atas dan ke bawah ke kiri atau kanan.

Anda kemudian dapat menyesuaikan keselesaan anda dengan bantal leher dan sokongan pinggang.

Saya agak kurus dan ringan pada masa ini, jadi terdapat banyak ruang antara badan dan lengan bawah. Mereka juga dapat disesuaikan untuk bergerak sedikit lebih jauh dan mendorong ke depan, jadi jika anda memiliki binaan yang lebih luas, ia harus dapat menampung anda.

Pada mulanya, saya tidak pasti mengenai bantal punggung bawah tetapi setelah saya mula menggunakan kerusi di meja saya, saya mula menghargainya. Saya mempunyai punggung yang lebih ramping daripada yang disarankan untuk postur yang baik, tanpa bantal belakang saya agak tergelincir di kerusi dengan punggung melengkung, yang tidak sesuai.

Beberapa minggu yang lalu cukup hangat, jadi ini adalah peluang yang baik untuk melihat apakah saya mengalami kekusutan yang sama seperti yang saya dapatkan dari kerusi kulit PU. Setakat ini, begitu baik. Ia tidak akan pernah bersaing dengan Herman Miller, tetapi saya tidak pernah merasa panas di atasnya, walaupun ketika duduk di meja saya selama beberapa jam.

Keselesaan keseluruhan juga sangat baik, tahap penyesuaian telah memungkinkan saya untuk mencari yang sesuai. Fungsi rocker juga berfungsi dengan baik di atasnya, saya harus menekan dengan kaki saya untuk mendapatkannya ke belakang sepenuhnya, tetapi dalam kedudukan tempat duduk biasa saya, ia sedikit diturunkan, memberikan rasa apung yang menyenangkan.


Harga dan Pilihan Alternatif
Amazon dipenuhi dengan kerusi permainan yang berpatutan, dan saya telah mengkaji BraZen Puma pada masa lalu. Anda biasanya mendapat apa yang anda bayar, BraZen tidak mempunyai tahap penyesuaian dan tidak sesuai untuk orang yang lebih besar. Anda juga tidak mendapat bantal belakang dan seterusnya.

Kerusi Permainan E-Win bagus, dan harganya serupa dengan tingkat penyesuaian yang serupa, tetapi nampaknya mereka tidak mempunyai banyak stok.

Secretlab OMEGA mempunyai pilihan SoftWeave Fabric yang menjadikannya sangat serupa dengan ini. Harganya lebih mahal dan tidak mempunyai bantal, tetapi mempunyai jaminan yang sedikit lebih lama dengan pilihan untuk peningkatan percuma hingga 5 tahun.

Secara keseluruhan

Secara keseluruhan ini adalah kerusi menawan yang sangat baik, ia tidak murah, tetapi anda mendapat apa yang anda bayar, peningkatan tahap penyesuaian menjamin anda akan mendapat tempat yang manis itu.

Bahan kain menambah sedikit daya nafas ke kerusi berbanding dengan kulit PU. Ia juga memberikan estetika yang berbeza yang saya rasa sesuai untuk persekitaran yang lebih profesional, seperti pejabat.

monalizavlog

View all posts

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *