Huami mengeluarkan produk baru maverick. Gaya jam tangan ini sangat berbeza dengan semua produk Huami sebelumnya. Bahkan ada dorongan bagi orang untuk berteriak “Ye Qinghui”. Ia adalah jam tangan pintar Huami Amazfit Neo.

Huami Amazfit Neo: Cheap Smartwatch in Casio look - fully retro!

Melihat jam tangan pintar Huami Amazfit Neo, sepertinya telah membuka terowong waktu, yang mengingatkan orang tentang bentuk “kotak kecil” klasik dalam ingatan. Selama bertahun-tahun, bentuk jam tangan elektronik retro ini masih disukai oleh banyak orang, dan ia menjadi satu. Trend yang unik.
Amazfit Neo with Retro Look and 28 Days Battery Life – Amazfit India
Usaha untuk mempermudah bentuk dan dail digital, cengkerang keras, dan reka bentuk kalis air 50M, dan sensor optik penjejakan biologi BioTracker ™ PPG yang dikembangkan sendiri oleh Huami, yang dapat melakukan pemantauan denyut jantung 24 jam, mencapai “pemantauan denyut jantung masa nyata” dan Amaran awal “degupan jantung berlebihan”, dan dapat mewujudkan pengesanan automatik aritmia seperti fibrilasi atrium, dan sistem penilaian kesihatan PAI juga disokong.
Huami Amazfit Neo Smartwatch Launched With Retro Design: A 90s Kid's Dream Watch
Anda dapat melihat bayangan klasik retro pada jam tangan pintar Huami Amazfit Neo, tetapi ia juga mempunyai kebijaksanaan teknologi moden. Ini memuaskan keinginan gaya retro dan ketahanan anda, dan tidak akan ketinggalan dengan smartwatch semasa dari segi fungsi.
Dari segi harga, jam tangan pintar Huami Amazfit Neo juga sangat tulus. Dengan harga RM 139, anda boleh mendapatkan pengalaman gaya klasik dan jam tangan pintar di pergelangan tangan. Bentuknya masing-masing, cangkang yang kukuh dan tahan lama, layar reflektif tidak takut dengan cahaya matahari di luar, ia hanya disesuaikan untuk para pragmatik yang suka di luar rumah. Baru-baru ini, jam tangan pintar Huami Amazfit Neo dilancarkan, dan kemudian kita akan melihat penampilannya dan pengalaman sebenar dalam ulasan terperinci.
Reka Bentuk & Penampilan Amazfit Neo
Amazfit Neo - Mobile Phones & Gadgets for sale in Alor Setar, Kedah
Kotak pembungkusan jam tangan pintar Huami Amazfit Neo sangat mudah, dengan hanya penampilan produk dan nama produk di bahagian depan. Bahagian depan jam tangan pintar Huami Amazfit Neo mengadopsi gaya jam tangan elektronik retro, dan layarnya adalah layar reflektif hitam dan putih, yang dapat melihat paparan layar dengan jelas walaupun di bawah sinar matahari luar.
Sebagai jarak dekat bahagian depan jam tangan pintar Huami Amazfit Neo, anda dapat melihat bahawa terdapat empat butang fizikal di kedua-dua bahagian badan jam tangan. Layar terbahagi kepada tiga bidang, bahagian terbesar digunakan untuk menampilkan waktu dan tarikh, dan dua bahagian yang lebih kecil digunakan untuk menampilkan fungsi dan data yang sesuai. Tali dibuat dari poliuretana.
Di bahagian belakang jam tangan pintar Huami Amazfit Neo, terdapat dua kenalan pengecasan magnetik dan sensor PPG di tengahnya. Terdapat bel untuk mengeluarkan suara peringatan, dan bukaan di sebelah sensor bawah adalah lubang suara. Jam tangan pintar Huami Amazfit Neo dilengkapi dengan kabel pengecasan magnetik, yang boleh dicas melalui antara muka USB di sekitar.

Fungsi Amazfit Neo
Oleh kerana penggunaan luar ditekankan dalam penampilan dan reka bentuknya, jam tangan pintar Huami Amazfit Neo juga perlu menjaga penggunaan luaran di skrin. Kali ini ia menggunakan skrin reflektif hitam dan putih klasik yang menyokong paparan semua cuaca dan mempunyai penggunaan kuasa yang sangat rendah, jarak cahaya yang tinggi, dan cahaya latar pendarfluor untuk menerangi kandungan pada waktu malam.Oleh kerana gaya dail retro khas, kandungan yang dipaparkan oleh jam tangan pintar Huami Amazfit Neo tidak akan sekaya jam tangan pintar yang lain, tetapi juga dapat menunjukkan beberapa fungsi asas. Sebagai contoh, ia juga dapat menyokong fungsi pintasan dail, dan jumlahnya besar. Terdapat sehingga 10 jenis, yang tidak kalah dengan jam pintar biasa.

Di antara fungsi ini, terdapat fungsi umum seperti jam penggera dan jam randik, serta statistik latihan kesihatan harian seperti pemantauan degupan jantung dan kiraan langkah. Perlu disebutkan ikon berbentuk bulan, yang merupakan pilihan tetapan mod Jangan Ganggu pada jam tangan pintar Huami Amazfit Neo, yang dapat dihidupkan antara mod hidup, mati, dan pintar melalui butang fizikal.

Jam tangan pintar Huami Amazfit Neo menyokong fungsi pemberitahuan pesanan telefon bimbit, tetapi tidak dapat menampilkan isi pemberitahuan, hanya jumlah pemberitahuan yang dapat dilihat. Anda mesti menggunakan aplikasi jam tangan pintar Huami Amazfit Neo untuk melihat kandungan yang lebih terperinci dan mendapatkan Ciri tambahan. Perlu diingatkan bahawa APP pendamping Huami Watch kini telah diganti namanya, Zepp.

Jam tangan pintar Huami Amazfit Neo menyokong pemantauan denyut jantung, pemantauan tidur, sistem penilaian kesihatan PAI, dan fungsi lain, tetapi kebanyakan pintu masuk fungsi ditetapkan dalam APP, dan APP harus dibuka untuk memulai atau melihat hasilnya.


1. Pemantauan tidur / Sleep monitoring

Pemantauan tidur jam tangan pintar Huami Amazfit Neo dapat merakam tidur nyenyak dan tidur ringan. Setelah pemantauan tidur tambahan dihidupkan, ketepatan fungsi pemantauan tidur jam tangan pintar Huami Amazfit Neo akan bertambah baik, dan pergerakan mata cepat (REM) akan ditambahkan ke data tidur. Statistik jangka masa, data tidur siang juga akan direkodkan.

Di samping itu, data tidur jam tangan pintar Huami Amazfit Neo menyokong paparan data kadar denyutan jantung yang berlebihan, yang dapat menggabungkan status tidur dan perubahan degupan jantung untuk lebih memahami keadaan fizikal anda pada waktu malam.


2. Pemantauan degupan jantung / Heart Rate Monitoring 
Jam tangan pintar Huami Amazfit Neo dilengkapi dengan sensor optik penjejakan objek BioTracker ™ PPG yang dikembangkan oleh Hua Mi, yang dapat mewujudkan pemantauan denyut jantung 24 jam. Dalam pengaturannya, frekuensi pengesanan degupan jantung juga dapat diatur untuk mendapatkan prestasi ketepatan dan daya tahan yang berbeza. Dalam APP, status degupan jantung pada jangka masa yang berbeza ditandai, yang dapat lebih memahami status fizikal hari itu.

3. Lakukan rakaman tambahan

Jam tangan pintar Huami Amazfit Neo menyokong tiga mod sukan: berlari, berjalan, dan berbasikal. Pintu masuk fungsi ditetapkan dalam APP. Anda perlu meluncurkan bar fungsi di bahagian bawah antara muka utama APP untuk melihat fungsi yang berkaitan.

Semasa bersenam, jam tangan pintar Huami Amazfit Neo akan membantu dalam merakam kelajuan, irama, degupan jantung, dan data lain, sementara data jalan disediakan oleh GPS telefon bimbit. Antara muka jam tangan juga akan berubah, menunjukkan waktu latihan, denyut jantung, dan kecepatan, dan akan ada fungsi kecil seperti peringatan per kilometer.

Jam tangan pintar Huami Amazfit Neo menyokong sistem penilaian kesihatan PAI. Ia dapat menjana tujuan kesihatan eksklusif untuk setiap orang berdasarkan data fisiologi seperti usia, berat badan, jantina, dan lain-lain. Sekiranya anda menyelesaikan matlamat ini setiap hari, anda boleh mendapatkan indeks daya hidup PAI yang sesuai.

Indeks daya hidup PAI berbeza dengan indeks tradisional. Ia menggunakan penghitungan langkah dan waktu latihan untuk mengira skor, tetapi menggabungkan sensor denyut jantung, sensor pecutan, dll untuk merekam semua latihan secara komprehensif dalam sehari. Bahkan ada cadangan latihan, waktu, dan intensiti khusus dalam APP, yang dapat menggunakan waktu yang terpecah-pecah untuk menghasilkan kesan latihan yang terbaik.


Prestasi ketahanan
Menurut paparan rasmi, jam tangan pintar Amazfit Neo dapat bertahan hingga 28 hari dalam mod siap sedia, tetapi perlu mengubah mod pengesanan menjadi pengesanan degupan jantung automatik dan mematikan fungsi seperti mengangkat pergelangan tangan untuk mencerahkan layar.

Website Monaliza : www.monaliza.com.my
PM Kak Mona Sekarang : http://m.me/monalizakb/
WHATSAPP Kak Mona : http://www.wasap.my/60184024010
TELEGRAM Kak Mona : https://t.me/MonalizaOnline
JOM JOIN CHANNEL Monaliza : https://t.me/monaliza_online

monalizavlog

View all posts

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *