Pada masa lalu, peminat bangunan PC biasanya memilih kes komputer yang lebih besar sehingga mereka dapat memiliki ruang sebanyak mungkin untuk membangun komputer permainan kelas atas. Namun, pada masa kini, semakin banyak pemain memilih kes-kes faktor-faktor yang lebih kecil dan motherboard mini-ITX sehingga mereka dapat membina PC permainan mini yang mempunyai jejak kaki yang lebih sedikit.

Kenaikan PC faktor bentuk kecil bertepatan dengan peningkatan populariti kes mini-ITX dan kemajuan berterusan perkakasan komputer (iaitu, GPU dan CPU). Sebenarnya, tidak pernah semudah ini untuk membina komputer permainan mini yang hebat.

Oleh itu, jika anda adalah salah satu dari jumlah pengguna yang semakin bertambah yang ingin menjadi lebih kecil dengan komputer mereka, dalam panduan ini, kami telah menyenaraikan tiga pilihan berbeza yang anda miliki untuk mendapatkan PC permainan mini berbentuk kecil. Kami telah menyenaraikan pembuatan PC permainan mini-ITX yang berpatutan, binaan PC mini pertengahan, dan pembuatan PC permainan mini-ITX kelas atas. Dan, jika anda tidak ingin membangun komputer anda sendiri, kami juga menghubungkan ke PC permainan mini pra-harga dengan harga yang sama.

CATATAN: Sekiranya anda mahukan sistem mudah alih yang lebih banyak, anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk mendapatkan komputer riba permainan. Sekiranya ada, lihat panduan kami mengenai Laptop Permainan Terbaik di bawah $ 1,000 untuk beberapa pilihan komputer riba dengan harga yang berpatutan.

CPU : RYZEN 3 3200G

MOBO : ASROCK FATALITY B450 GAMING ITX/AC

PSU : FSP HYPER K 500

CASE : CM MASTERCASE H100

SSD : AGI SSD 512GB M.2 PCIE NVME

RAM : PATRIOT 8GB DDR4 2666MHZ

GPU : ZOTAC GAMING GeForce GTX 1650 OC 4GB GDDR5

TOTAL : RM2,999

 

FB Monaliza: https://goo.gl/GwThIb

IG Monaliza : https://www.instagram.com/monalizapc/

LAZADA Monaliza : https://www.lazada.com.my/shop/monali…

PGMall : https://pgmall.my/MONALIZA-MASTURA

SHOPEE : https://shopee.com.my/monaliza_online

WHATSAPP : https://www.wasap.my/60184024010

monalizavlog

View all posts

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *