Hari ini saya nak review All-in-One printer, iaitu Canon Printer Pixma MG3070S AIO Wireless.

KINI dengan harga yang Mampu Milik, anda dengan mudah boleh menggunakan aplikasi Canon PRINT Inkjet / SELPHY App untuk set-up secara sambungan wayarles Canon Printer Pixma MG3070S dari telefon pintar anda. Anda boleh menikmati pencetakan dan pengimbasan dengan aplikasi percuma ini. Juga membolehkan anda memantau status tahap dakwat dan menyediakan perkhidmatan awan dari jauh!

Canon Printer Pixma MG3070S AIO Wireless

Spesifikasi

Software

Perisian untuk kedua-dua sambungan Wayarles dan Berwayar sukar untuk disediakan pada mulanya, tetapi sebaik sahaja anda menyediakannya, ia berfungsi seperti mudah. Memandangkan saya lebih suka sambungan wayarles, saya menyediakannya pada semua peranti saya secara wayarles. Untuk sambungan telefon pintar atau tablet, pengguna boleh memuat turun aplikasi ini dari App Store masing-masing:

Android (Chromebook, Telefon Pintar, Tablet)

https://play.google.com/store/apps/details?id=jp.co.canon.bsd.ad.pixmaprint&hl=en

iOS (iPad, iPod, iPhone)

https://play.google.com/store/apps/details?id=jp.co.canon.bsd.ad.pixmaprint&hl=en

Aplikasi pada kedua-dua platform ini menawarkan banyak ciri untuk mendapatkan cetakan dan imbasan. Pengguna boleh mengimbas, mencetak foto atau dokumen dengan penyesuaian untuk saiz dan kualiti cetakan terus daripada apl. Canon Pixma MG3070S juga menyokong Percetakan Awan dan Pautan Awan Pixma yang membolehkan pengguna mencetak terus daripada perkhidmatan dalam talian seperti Facebook, Flickr, Dropbox, Twitter dll. Dengan aplikasi itu, pengguna boleh mengimbas terus pada peranti mudah alih mereka.

Jenis Katrij Dakwat Untuk Pixma MG3070S

Pixma MG3070S menggunakan kartrij dakwat PG-745S ( Hitam) dan CL-746S (berwarna), yang kedua-duanya mampu mencetak 100 muka surat. Anda boleh dapatkan kartrij ini dengan harga yang berpatutan, dan anda boleh membeli kartrij berwarna dengan harga RM 60 dan Black untuk RM 45, menjadikannya harga berpatutan untuk memenuhi keperluan percetakan asas. Canon Ink Cartridge CL-746 Small 6.2ML Color (BELI DISINI) & Canon Ink Cartridge PG-745 S Black (BELI DISINI).

Review Pixma MG3070S

Box Contents:

  • Canon MG3070S Printer
  • 1-year warranty card
  • User Guide
  • Power cord
  • USB Cable

Canon MG3070S memaparkan kemasan hitam matte yang memberikan rupa dan rasa yang bergaya. Memandangkan tanda harganya yang berpatutan, kualiti binaan dan reka bentuk pencetak sangat mengagumkan setanding dengan pencetak lain yang berharga lebih tinggi. Designnya teguh, menampilkan reka bentuk yang anggun dan kelihatan seperti mana-mana pencetak mewah. Walau bagaimanapun, ia tidak begitu padat dan menggunakan sebahagian besar ruang sama ada pada meja desktop anda, kabinet TV atau rak

Auto Power ON/OFF, fungsi ini membantu mengesan arahan cetakan dan menghidupkan pencetak secara automatik menggunakan sambungan USB.

Bagaimana pencetak mencetak halaman adalah persoalan utama bagi sesiapa sahaja, kami melakukan beberapa ujian pencetakan pada pencetak ini, semasa mencetak halaman hitam putih penuh, ia boleh mencetak 8 halaman dengan mudah dalam satu minit, apabila kami mengeluarkan cetakan halaman yang mempunyai separuh gambar dan separuh teks, sekali lagi hitam dan putih, ia mencetak 5 halaman dalam satu minit, manakala jika anda mempunyai halaman berwarna maka ia hanya boleh mencetak 2-3 halaman seminit.

Jika anda akan mencetak dokumen berbilang halaman, maka halaman pertama mengambil sedikit masa, selepas itu, halaman dipercepatkan secara automatik. Kualiti cetakan adalah baik dan tahap warna sangat tepat di dalamnya, ketepuan dan warna juga sangat tepat dan imej kelihatan sangat hampir dengan kehidupan sebenar.

Memandangkan pencetak ini adalah untuk kegunaan rumah atau perniagaan kecil, anda tidak boleh membandingkan kelajuan dan kualiti dengan pencetak perusahaan. Kualiti cetakan adalah baik mengikut harga pencetak ini. Begitu juga dengan mesin fotokopi, ia boleh menyalin halaman hitam dan putih atau berwarna untuk anda, dan apabila ia datang untuk mengimbas, ia tidak akan mengecewakan anda di sini juga.

Bagi pengguna di rumah atau pejabat kecil yang tidak mempunyai keperluan percetakan yang berat, Canon Pixma 3070S adalah sesuai untuk anda. Ditambah dengan keupayaan pencetakan sambungan wayarles, ianya merupakan satu pakej lengkap dengan harga mampu milik. Lebih-lebih lagi, kartrijnya boleh dibeli dengan harga berpatutan, yang sekali lagi menjimatkan poket anda. Walaupun ia kelajuan pencetakannya up to 8.0 ipm black / 4.0 ipm colour, Canon Pixma MG3070S adalah pilihan yang bagus  untuk memenuhi keperluan percetakan asas anda.

Penutup

Kami harap  review yang kami kongsikan ini dapat membantu anda memilih printer All-in-One yang sesuai untuk kegunaan anda di rumah mahupun pejabat.

Monaliza Berek 12

Nak beli printer? Nak beli powerbank ? Nak beli laptop? Jom kedai komputer Monaliza. Kalau pening tak tahu nak pilih model apa, staff kami sedia membantu anda. Jangan lupa scan MySejahtera, pakai pelitup muka, pakai hand sanitizer dan amalkan jarak sosial selamat ya.

Ramai kan yang masih tak tahu cara nak membeli di website Monaliza?

Website Monaliza : www.monaliza.com.my
PM Kak Mona Sekarang : http://m.me/monalizakb/
TELEGRAM Kak Mona : https://t.me/MonalizaOnline

monalizavlog

View all posts

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *