AKG Lyra Multi-Pattern USB Mic Review / Test - YouTube

Sekiranya anda mencari mikrofon terkemuka untuk meningkatkan persediaan anda untuk bekerja dan anda menghargai bunyi yang tidak diputarbelitkan, Mikrofon USB AKG Lyra adalah pilihan yang sangat baik untuk anda.

Kebaikan:

  • Sound clear
  • Kualiti audio Ultra HD
  • Mampatan bunyi minimum
  • Membolehkan pemantauan
  • Empat corak pengambilan
  • Kekerapan bunyi yang luar biasa
  • Sambungan USB berkelajuan tinggi

Kekurangan:

  • Terdapat keluk pembelajaran yang tinggi untuk menyesuaikan tahap kelantangan kerana sangat sensitif

Sekiranya anda tergolong dalam bidang pemuzik dan penyiar podcast yang tidak pernah cukup puas dengan kualiti suara yang mereka peroleh dari mikrofon mereka, dan jika anda bosan dengan kabel yang rosak, maka anda memerlukan mikrofon yang lebih baik (lebih baik USB). Ulasan Mikrofon USB AKG Lyra ini mungkin merupakan perkara terbaik yang anda dapat temui hari ini kerana dapat menyelesaikan banyak masalah yang disebutkan. Berdasarkan penyelidikan kami, inilah yang dapat kami maklumkan mengenai mikrofon ini.

Reka Bentuk

AKG Lyra Side

 Mikrofon USB AKG Lyra direka dengan baik sehingga mengingatkan anda pada era 60an dan moden yang serentak. Sebenarnya, pengeluar telah memberikan keterangan itu sendiri – reka bentuk moden dengan tarikan vintage – dan tepat seperti mikrofon ini.

Lebih tepat lagi, terdapat butang bisu yang mudah digunakan di bahagian depan, bersama dengan empat LED yang menandakan mod operasi dan tombol yang mengawal kelantangan suara fon kepala (jika anda memutuskan untuk menyambungkan Lyra dengan fon kepala anda). Bersamaan dengan itu, terdapat dua panggilan yang anda gunakan untuk menyesuaikan corak pengambilan mikrofon, dan juga sifat rakaman.

Kedudukan kenop ini agak malang: akan lebih mudah jika hanya diletakkan di bahagian depan mikrofon. Seperti tidak cukup bahawa anda berusaha mencari nada sempurna yang ingin anda hantar – anda harus melakukannya dari belakang. Selain itu, semuanya baik-baik saja, dan cukup mudah untuk memasang Lyra setelah anda membongkarnya.

Ini siap digunakan dengan dudukan desktop yang anda dapat dengan pembelian, atau sebagai gantinya anda boleh memasangnya ke dudukan mikrofon boom. Pendirian bukanlah yang terbaik yang kami temui, tetapi juga tidak buruk.

Itu adalah ciri-ciri mikrofon yang menarik, tetapi yang paling penting adalah penampilannya.

Kualiti Bunyi

AKG Lyra Top

AKG Lyra menangkap suara dengan tepat seperti yang ada, yang merupakan tandatangan AKG standard. Dengan resolusi 24-bit / 192kH dan julat frekuensi dari 20Hz hingga 20kHz, ia akan mengambil dan menyampaikan sebahagian besar suara di luar sana.

Suara yang keluar daripadanya dan kejelasannya pasti memukau kebanyakan pengguna dan keseluruhannya seimbang. Anda juga boleh menyambungkan fon kepala anda ke output standard jack 3.mm untuk memantau apa yang dirakam dengan latensi sifar.

Oleh kerana jarak frekuensi yang tinggi, anda perlu bermain dengan tetapan agar tidak mengambil suara yang tidak anda mahukan. Sebagai penyelidik berpengalaman, kami telah melakukan ini berkali-kali, tetapi kami memerlukan sedikit masa lagi dengan mikrofon ini untuk memperbaikinya.

“Bermain dengan tetapan” termasuk memilih salah satu daripada empat mod pra-set untuk AKG Adaptive Array empat kapsul yang mengambil suara dari keempat-empat sisi secara sama. Setiap corak mempunyai pengaturan dan tujuan yang unik.

Terdapat mod “Depan” (untuk monolog, rakaman solo, dll.), “Depan & Belakang” (untuk lebih dari satu suara), “Stereo Ketat” (untuk instrumen), dan “Stereo Lebar” (untuk lebih dari satu instrumen). Untuk meningkatkan lagi kualiti suara, AKG telah melengkapkan mikrofon ini dengan penyebar suara bawaan yang secara automatik dapat mengurangkan bunyi yang tidak perlu.

Nilai Wang

AKG Lyra Microphone

Seperti biasa, semuanya bermuara pada bagaimana kualiti produk mencerminkan harganya. Mikrofon ini membolehkan pengguna menikmati yang terbaik dari kedua-dua dunia tanpa perlu melakukan pertukaran yang ketara.

Oleh itu, adalah selamat untuk mengatakan bahawa harganya sepenuhnya membenarkan prestasinya, jika anda seorang YouTuber, podcaster, streamer, atau pemuzik. Sebaliknya, jika anda tidak memerlukan mikrofon yang memilih setiap suara, ada beberapa pilihan yang lebih murah tersedia di pasaran.

Kesimpulannya

AKG Lyra Top

Seperti yang dinyatakan, Mikrofon USB Lyra mempunyai sebahagian besar kemudahan yang mungkin anda mahukan dari mikrofon separa profesional. Anda akan dapat menikmati proses rakaman dengan mikrofon ini kerana pendengar akan menikmati suara yang setia dan jelas.

Sekiranya keperluan anda sedemikian rupa sehingga anda menggunakan mikrofon secara berkala, anda semestinya melabur dalam telefon bimbit ini.

Walau bagaimanapun, jika anda tidak menggunakannya dengan kerap, kenyataan bahawa ia sangat sensitif boleh mengganggu anda, kerana ia perlu kerap berubah sehingga tidak dapat mengambil setiap suara di sebelah suara anda.

[ABOUT MONALIZA]

Beli di Monaliza : https://www.monaliza.com.my

FB Monaliza: https://goo.gl/GwThIb

IG Monaliza : https://www.instagram.com/monalizapc/

LAZADA Monaliza : https://www.lazada.com.my/shop/monali…

PGMall : https://pgmall.my/MONALIZA-MASTURA

SHOPEE : https://shopee.com.my/monaliza_online

WHATSAPP : https://www.wasap.my/60184024010

monalizavlog

View all posts

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *