Laporan Penilaian Hytera PNC370 – Komunikasi Tanpa Batas dan Penghantaran yang Tepat

Radio PoC tidak hanya menyediakan perkhidmatan audio tetapi juga perkhidmatan multimedia, seperti penghantaran gambar, teks, dan video. Mereka dapat membuat panggilan liputan luas dan jarak jauh melalui rangkaian awam dan tidak perlu membeli infrastruktur rangkaian swasta baru atau alat pengulang lain, yang memenuhi kepelbagaian dan keperluan pengguna dengan biaya yang lebih rendah. Bagi pengguna yang tidak mempunyai sumber frekuensi rangkaian peribadi, radio PoC dapat menyeimbangkan keperluan mereka untuk perkhidmatan audio, multimedia, pengiriman, dan penentuan kedudukan. Manfaatkan kelebihan ini, radio PoC mempunyai potensi pasaran yang besar.

Hytera, penyedia penyelesaian PMR terkemuka global, melancarkan rangkaian radio PoC pada tahun 2018. Radio PoC sangat dipercayai seperti produk Hytera yang lain. Dan mereka telah memperkaya fitur komunikasi bersama dengan platform kawalan dan pengiriman yang kuat, untuk memenuhi keperluan pengguna dari pelbagai industri.

PNC370 adalah salah satu ahli radio Hytera PoC. Ia menyokong rangkaian 4G / LTE, 3G, dan WLAN dan menyediakan perkhidmatan audio trunking, pengiriman, dan penentuan kedudukan masa nyata. Ia menyediakan komunikasi liputan luas dan kawalan serta pengiriman yang berkesan untuk pelanggan. Hari ini, kami akan membuat tinjauan mengenai Hytera PNC370.

Pembungkusan

Pakej PNC370 mempunyai reka bentuk yang popular seperti pakej telefon bimbit lain.

Buka pakejnya, kita dapat melihat aksesori standard, yang merangkumi radio, penyesuai kuasa, kabel USB, klip tali pinggang, tali, dan bateri. Alat dengar adalah pilihan.
undefined

Seterusnya, mari kita lihat beberapa perincian mengenai penampilan PNC370.

Keseluruhan reka bentuk PNC370 menyajikan kualiti kualiti Hytera. Dengan ukuran yang begitu padat, PNC370 memiliki tekstur buram, penampilan yang keras dan elegan, dan rasa sentuhan yang baik, dan mudah dipegang. Di antara pelbagai radio, ia adalah radio yang indah dan senang digunakan.

undefined
PNC370 masih kelihatan seperti radio dua hala tradisional. Ia mempunyai layar warna 2 inci di bahagian depan, yang mempunyai resolusi lebih tinggi daripada yang tradisional. Ia mempunyai tujuh kekunci, termasuk kekunci navigasi bulat, yang mudah dan senang dikendalikan. Bahagian bawah menempatkan pembesar suara dan mikrofon. Dalam lingkungan yang bising, PNC370 diuji yang dapat memberikan audio yang kuat dan jelas.
undefined
Di kawasan antena atas, lampu suluh terselit secara artistik. Di persekitaran dengan pencahayaan yang tidak mencukupi, anda dapat menahan kekunci pintasan untuk beberapa lama untuk menyalakan lampu suluh dengan mudah. Tali boleh dipasang pada bahagian atas yang dapat menjadikan radio lebih mudah dipegang agar tidak jatuh.
undefined
PNC370 dapat dicas menggunakan kabel pengecasan USB atau pengecas unit muti. Kabel pengecasan telefon bimbit biasa yang mematuhi standard Micro-USB juga dapat digunakan. PNC370 mempunyai kekunci PTT dan kelantangan di satu sisi dan alat dengar dan port pengecasan di sisi lain. Ia dinilai IP55.
undefined
Bateri dipasang di bahagian belakang. Bateri boleh dikunci dengan menggeser penahan kunci ke kiri, meningkatkan kebolehpercayaan. Klip tali pinggang perlu dipasang secara manual: longgarkan kedua skru di bahagian belakang, pasangkan klip tali pinggang, dan pasangkan skru. Klip tali pinggang yang dipasang stabil dan tahan lama dan tidak akan jatuh.
undefined

Ujian Ciri Panggilan

PNC370 menyokong rangkaian 4G / LTE, 3G dan WLAN dan menyediakan perkhidmatan audio melalui rangkaian awam. PNC370 yang diuji menggunakan rangkaian 4G / LTE mudah alih. Kerana rangkaian 4G mudah alih mempunyai liputan yang luas, PNC370 mempunyai bar isyarat penuh dalam kebanyakan kes dan dua atau tiga bar isyarat di kawasan buta sudut dalaman.

PNC370 menyokong panggilan individu, panggilan kumpulan, panggilan siaran, dan panggilan kecemasan. Mari kita uji panggilan individu dan kumpulan biasa.

Dalam perkhidmatan trunking, panggilan yang paling penting dan biasa adalah panggilan kumpulan. Secara lalai, kekunci PTT PNC370 digunakan untuk memulakan panggilan kumpulan. Setelah menetapkan kumpulan lalai, anda dapat menekan kekunci PTT dengan antara muka apa pun di layar walaupun layar dimatikan untuk memulakan panggilan kumpulan, yang sangat mudah. Apabila PNC370 dibuka, status panggilan PTT akan dipaparkan di skrin. Sebagai contoh, jika panggilan audio yang dimulakan gagal, sebab-sebab kegagalan akan ditunjukkan.

Biasanya, kumpulan lalai ditetapkan pada platform pengurusan secara bersatu. Penghantar menambahkan radio ke kumpulan dan menetapkan kumpulan itu sebagai radio lalai mereka. Kemudian, pengguna boleh menekan kekunci PTT untuk memulakan panggilan kumpulan.

Di pusat komando dan pengiriman, komandan dapat menggunakan PNC370 untuk menyampaikan perintah kepada semua anggota kumpulan pada waktu yang sama. Berbanding dengan telefon bimbit yang menghantar pemberitahuan satu persatu, PNC370 lebih senang.

Untuk memulakan panggilan individu, masukkan antara muka kenalan dari menu utama, pilih kenalan, dan tekan kekunci PTT. Pengguna boleh memulakan panggilan individu hanya apabila skrin kenalan dihidupkan. Apabila skrin terkunci, kekunci PTT hanya dapat digunakan untuk memulakan panggilan kumpulan.
undefined
PNC370 menyediakan kunci pintasan P2 untuk menyelesaikan operasi pantas dalam beberapa senario. Reka bentuknya menjadikannya senang digunakan. Pengguna boleh menekan kekunci P2 untuk menghantar penggera dalam keadaan darurat. Maklumat penggera merangkumi panggilan audio.
undefined
Kami telah menguji ciri panggilan pada dua radio PNC370. Panggilan disiapkan dengan cepat dengan kependaman rendah.

Uji Ciri Penentududukan dan Penghantaran

PNC370 disertakan dengan fungsi GPS dan menyokong sistem navigasi satelit GPS, BeiDou, dan GLONASS dan penentuan kedudukan berdasarkan rangkaian. Secara lalai, kedua-dua mod kedudukan diaktifkan, dan ketepatan kedudukan tinggi.

Setelah mengaktifkan pemantauan lokasi PNC370 di latar belakang platform penghantaran Hytera, kami dapat mengetahui kedudukan tepat pengguna PNC370 di latar belakang. PNC370 menggunakan kedudukan rangkaian berasaskan dalaman. Kesalahan kedudukan berada dalam jarak 20 m, yang agak tepat.

Setelah pemantauan lokasi PNC370 diaktifkan pada platform pengiriman, PNC370 melaporkan maklumat lokasi ke platform pengiriman setiap 6 detik secara lalai. Kami dapat merakam trek pergerakan radio dan menggunakannya untuk menyelamatkan atau kemalangan belakang dalam keadaan darurat. Dalam industri kerja jarak jauh, seperti logistik, kita dapat memantau dan mengendalikan status, arah, dan trek kendaraan di platform, memastikan perintah dan pengiriman yang lebih baik.

Sebagai tambahan kepada maklumat lokasi, platform penghantaran Hytera juga dapat mengumpulkan data audio dan video radio. Walau bagaimanapun, PNC370 tidak menyokong panggilan video. Setelah fungsi pemantauan radio diaktifkan, platform pengiriman akan menyimpan maklumat audio pengguna dalam masa nyata untuk kawalan atau sebagai bukti.

Setelah memperoleh maklumat yang berkaitan dengan pengguna, komandan dapat melaksanakan pengiriman yang disempurnakan dan perintah yang disatukan dengan melakukan panggilan PTT ke radio dan kumpulan melalui platform pengiriman. Hasil ujian menunjukkan bahawa PNC370 bekerjasama dengan platform penghantaran dengan betul. PNC370 melaporkan maklumat yang tepat ke platform pengiriman tepat pada waktunya, dan platform pengiriman menganalisis dan memaparkan maklumat dengan jelas dan tepat dan mengirimkan perintah pengiriman yang tepat. Ia adalah penyelesaian yang komprehensif dan mudah digunakan. Dan kami yakin ia akan sangat dikenali oleh pelanggan industri.

undefined
PNC370 menyokong sistem peningkatan dalam talian. Radio Hytera PoC memberikan peningkatan OTA (Over the air). Pengguna boleh mengemas kini sistem mereka secara dalam talian melalui rangkaian WLAN atau 4G. Oleh kerana perisian terus berkembang, kita dapat mengharapkan lebih banyak ciri mesra pengguna.
undefined

Ringkasan

PNC370 berfungsi sebagai salah satu terminal paling asas. Ia cukup sesuai untuk beberapa industri yang memerlukan komunikasi asas PoC. Dalam reka bentuk perkakasan, PNC370 mewarisi kualiti kelas ketenteraan Hytera, iaitu tekstur indah, padat, padat, tahan lama, dan baik Dalam reka bentuk perisian, bersama dengan platform pengiriman Hytera yang kuat, ia membolehkan pengguna melaksanakan perintah dan pengiriman yang lebih baik. Ia dapat memberikan penyelesaian PoC yang komprehensif untuk pelanggan. Secara umum, PNC370 menarik dari segi harga dan kualiti, dan ia adalah radio yang sangat disyorkan.

monalizavlog

View all posts

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *