[ 0:03 ] Macam mana nak lajukan laptop atau PC ? Direkemenkan tambah SSD.

[ 2:03 ] Fungsinya saman Cuma boleh simpan data sama banyak Cuma berbeza dari segi kecepatan pindahan data sahaja.

[ 2:20 ] Purata kelajuan standard hard disk adalah 90 Mbps iaitu boleh pindahkan data sebanyak 90 Megabyte data dalam masa satu saat.

[ 2:32 ] Manakala purata kelajuan standard SSD adalah 300 Mbps bagi pindahan data sebanyak 300 Megabyte data dalam masa satu saat.

[ 3:33 ] Test yang mana masuk Desktop dahulu?Jawapannya adalah mestilah SSD dahulu yang mengambil masa 14 saat untuk masuk ke desktop.

[ 4:31 ] Test yang mana siap install perisian dalam desktop ?Maka jawapannya adalah SSD siap dahulu install perisian dalam desktop dalam masa 11 minit 16 saat manakala Hard disk ambil masa 16 minit 24 saat untuk siapkannya.

[ 4:56 ] Test pengaruh SSD dalam game (Loading)?Jawapannya SSD ambil masa 41 saat untuk loading game dalam SSD.Ia hanya lajukan loading sahaja untuk dimuat turun.

[ 6:06 ] Untuk upgrade SSD dalam laptop lama dengan buang DVD ROM dan ganti dengan keddy dan pindah hard disk ke dalam keddy manakala SSD kita letak di tempat hard disk lama.Anda tukarkan Windows lama itu kepada OS untuk lajukan laptop lama anda.

3 Point Dari Video Ini

1) SSD lebih laju dalam memindahkan datanya daripada HDD.
2) SSD dahulu masuk ke desktop dalam masa 14 saat .
3) SSD juga yang terbaik dalam install perisian dalam desktop dan paling laju loading game.

mm

Kak Mona

Kak Mona masih muda remaja. Umur rahsia. Setiap hari Kak Mona check PM di Facebook, tulis blog Monaliza dan layan komen-komen korang ❤

View all posts

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *