Sambil Review Power Supply Gamdias Cyclops , Saya kongsikan 7 Tips dan Nasihat untuk beli Power Supply. Pada pendapat saya,Power Supply antara hardware yang paling berbaloi untuk beli yang mahal,ikut kemampuan kita.

[00:47] – Power supply akan convert from AC to DC yang boleh diterima oleh komputer. Itulah yang akan menghidupkan koputer kita.
[02:15] – Untuk membeli power supply agar bertahan lama , kita kena tahu berapa watt yang kita perlukan dan hardware apa yang kita guna.
[03:20] – Untuk kira total power yang kita guna , anda boleh ke laman web PSU Calculator dimana anda harus isi processor , RAM , graphic Card , SSD berapa GB dan berapa fan yang anda letak untuk software tu kira total power yang komputer anda perlukan. Haa penting ni.
[03:47] – Anda perlu tengok sama ada power supply yang anda beli tu ada certification ataupun tidak.
[04:00] – Tengok kat box tu sama ada Platinum , Titanium ataupun gold. Dan dengar penjelasan tentang apa benda semua ni dari Abe Cerah.
[06:45] – Yang Ketiga harus tengok warranty. Nak tahu power supply tu bagus ataupun tidak , tengok warranty. Kalau lama warranty maka bagus lah ia kerana company takkan beri jaminan untuk jangka masa yang lama untuk warranty jika produk mereka tak okay.
[08:24] – Kebanyakan power supply rosak kerana ia tak hidup sama ada disebabkan guruh atau kilat. Atau kualiti komponen teruk yang menyebabkan ia terbakar.
[08:47] – Taksemua company akan cover jika power supply terbakar jadi cek dahulu sama ada mereka nak cover atau tidak jika terbakar.
[09:21] – Japanese Capasitor.
[10:34] – Power cord harus dijaga dengan elok kerana ia yang mengawal arus eletrik yang masuk.
[12:12] – Connection yang punyai fully modular
[13:34] – Aksesori iaitu fully RGB.

Mengenai Produk dalam Video :-
Produk : Gamdias Cyclops 1200W Platinum Full Modular
Wattage : 1200W
Certification : 80 Platinum
Connection : Full Modular
LED : Ya
Fan Control : Ya
Warranty : 10 tahun
Harga : –

Beli Produk Gamdias : https://goo.gl/gv5YJT

PSU Calculator : https://goo.gl/g4Z46Q
——–

Follow FB Monaliza: https://goo.gl/GwThIb

IG Monaliza : https://www.instagram.com/monalizapc/

Lazada Monaliza : https://www.lazada.com.my/shop/monaliza-online/

PGMall : https://pgmall.my/stores/monaliza-mastura

Shopee : https://goo.gl/s2Dqoe

mm

Kak Mona

Kak Mona masih muda remaja. Umur rahsia. Setiap hari Kak Mona check PM di Facebook, tulis blog Monaliza dan layan komen-komen korang ❤

View all posts

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *