Review kali ini ialah tentang LG32GK850G. Monitor ini bersaiz 31 Inch,resolusi 2k dengan ratio standard, Refresh Rate 144hz dan boleh dioverclock sehingga 165hz.

Menarik tentang monitor ini,belakangnya ada RGB dan boleh pivot.

Kekurangan paling besar,em,sila tonton video 😀
[00:10] – Yang istimewa dengan monitor ini adalah ia nya boleh Overclock refreshed sehingga 165 Hzdan pakai NVIDIA G Sync dan monitor ini bersaiz 31 inci.
[01:00] – Design yang sangat cantik dan stand bentuk V dan ada unsur kemerahan mmebuatkan gamers sangat terpukau.
[01:31] – Fleksibel kerana boleh gerak skrin monitor ke kanan dan kiri sebnayak 20 deg , laras ketinggian sehingga 110mm untuk sesuaikan dengan pandangan mata kita. Ia juga boleh tunduk dari -5 ke 20 deg dan boleh pusing sehingga 90 deg ikut arah jam.
[02:29] – Sphera LED yang boleh tukar warna mode basic lighting kepada 7 warna , peaceful lighting.
[03:18] – I/O nya terdapat HDMI port 1.4 , display port , ada 2 USB 3.0 1 USB 3.o Type A.
[03:56] – Resolusi monitor ini adalah 2K yang membuatkan working sapce nya luas sehingga 3 atau 4 dalam satu masa dengan install software daripada LG yang bernama Onscreen Control.
[04:45] – Boleh pilih preset yang kita suka dengan cara manual dimana LG ada Overlock yang tinggi malah ada juga crosshair untuk gamer FPS tembak tepat ke sasaran.
[06:57] – Dengan NVIDIA G Sync memberi effect yang sangat bagus tanpa sebarang masalah ketika main game. Tearing kebiasaannya disebabkan oleh graphic card yang tak sesuai dengan refreshed monitor.

Malumat lanjut tentang Monitor ini : http://www.lg.com/my/monitors/lg-32GK850G-B

Terima kasih kepada LG Malaysia sebab taja video ini.

————–

Like FB Monaliza : https://www.facebook.com/monalizakb/

mm

Kak Mona

Kak Mona masih muda remaja. Umur rahsia. Setiap hari Kak Mona check PM di Facebook, tulis blog Monaliza dan layan komen-komen korang ❤

View all posts

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *